bekijk de site in het Nederlandsview site in English

e x p e r t s     i n     t a a l     e n     c o m m u n i c a t i e

Actueel
Contact
TechText B.V.
Weteringschans 110
1017 XS Amsterdam

Tel  020 531 0401
Mob 0653 257 846

info@techtext.nl

Artikel

Veel verkeer is niet altijd verkeerd

TechText wijst de weg

Veel verkeer. Dan denkt u ongetwijfeld meteen aan files, wegwerkzaamheden of wisselstoringen. Aan de tijd die u elke dag samen met vele anderen stilstaat op de snelweg, op het station of bij de bushalte.

In een druk land als Nederland ondervindt u nu eenmaal veel hinder als er even iets met het verkeer aan de hand is. Er hoeft maar één chauffeur twee seconden te twijfelen en er ontstaat al snel een file van meerdere kilometers. Om over bladeren en sneeuw op de rails maar te zwijgen.

Bij de woorden “veel verkeer†denk je niet meteen aan verkeersmanagement. Management dat zorgt voor het regelen van al dat verkeer – op de weg, op het water of in de lucht. Maar ook het management van alle benodigde middelen – wegen, bruggen en tunnels of, voor het waterverkeer, vaarwegen en sluizen.

Wat hebben verkeer en verkeersmanagement nu met TechText te maken? Veel: in de eerste plaats natuurlijk als deelnemer aan het verkeer, op weg naar kantoor of klanten. Maar sinds de tweede helft van 2009 ook op een andere manier, namelijk door bij te dragen aan dat verkeersmanagement.

Verkeersmanagement maakt namelijk gebruik van complexe systemen waarin de balans tussen optimale veiligheid en maximale doorstroming een centrale rol speelt. Die systemen zorgen voor de juiste aanwijzingen: regulerend, informerend en waarschuwend. Voor het correct bedienen van die systemen is veel kennis nodig, in combinatie met de nodige vaardigheden. En daarnaast vereist het managen van alle middelen een juist gebruik van informatiesystemen.

Aan beide typen systemen draagt TechText momenteel veel bij met opleidingen. Met het verzorgen van klassikale cursussen, met het maken van opleidingsmateriaal voor die cursussen, en met het ontwikkelen van e-learning voor interactieve zelfstudie. Met als resultaat een effectief gebruik van de systemen die u in beweging houden.