bekijk de site in het Nederlandsview site in English

e x p e r t s     i n     t a a l     e n     c o m m u n i c a t i e

Portfolio
Contact
TechText B.V.
Weteringschans 110
1017 XS Amsterdam

Tel  020 531 0401
Mob 0653 257 846

info@techtext.nl

Klantcase Adobe

Klantcase Adobe

 

Adobe Systems is een van oorsprong Amerikaanse softwareproducent die zich vanaf de oprichting in 1982 bezighoudt met het ontwikkelen van grafische software. Bekende producten van Adobe zijn onder meer het beeldbewerkingsprogramma Photoshop en het PDF-bestandsformaat. Momenteel is het bedrijf een van de grootste softwarebedrijven ter wereld met vestigingen in vele landen. Voor Adobe Systems Benelux verricht TechText sinds 2007 vertaalwerkzaamheden voor een breed scala aan tekstuele uitingen, met het accent op marketingteksten voor evenementen, lokale promoties en Direct Marketing-campagnes. Adobe is erg positief over de kwaliteit van de teksten en de snelheid waarmee die worden aangeleverd. Dat komt voor een belangrijk deel doordat TechText zich goed verdiept heeft in het uitgebreide productportfolio van Adobe en de bijbehorende specifieke terminologie.
Adobe

Evelien van Waveren, Marketing Services Manager bij Adobe Systems, herinnert zich het begin van de samenwerking: "Het contact met TechText dateert al van september 2007. In die tijd werd onze afdeling versterkt met een nieuwe medewerker en die had vanuit haar voorgaande bedrijf goede ervaringen met TechText. Op basis daarvan is Adobe ook in zee gegaan met TechText. Vanuit onze Amerikaanse oorsprong en internationale oriëntatie benaderen wij onze klanten op twee manieren, zowel op corporate niveau als op lokaal (Benelux-)niveau. TechText is actief in beide domeinen. Zo wordt TechText op corporate niveau ingehuurd door grote internationale vertaalbureaus om werkzaamheden voor ons te verrichten. Daarbij verzorgt TechText vertalingen van productinformatie, leaflets en handleidingen. Op dat overkoepelende niveau is TechText bovendien betrokken bij de lokalisatie (een tekst qua taal en cultuur geschikt maken voor een bepaald taalgebied) van de Adobe-website."
 

Lokale marketing als focus

Maar ook op lokaal niveau maakt Adobe gebruik van de diensten van TechText. Evelien daarover: "In dat geval gaat het om vertalingen van en naar het Nederlands, Engels en Frans. Kern daarbij vormen marketingteksten voor evenementen binnen de Benelux, lokale promoties en Direct Marketing-campagnes. Een recente campagne betrof het aanvragen door gebruikers van een gratis Creative Suite Trial DVD. TechText heeft daarvoor vertalingen van het Nederlands naar het Frans verzorgd voor onder meer de wervingsmail, een poster, de speciaal daarvoor ingerichte website en tot slot een mail om mensen te bedanken voor hun deelname aan de actie."
 

Grote tevredenheid

De samenwerking bevalt Adobe goed, getuige de woorden van Evelien: "Voordelen van de werkwijze van TechText zitten vooral in het feit dat hun brede dienstverlening aan ons, zowel op corporate als op lokaal niveau, ervoor zorgt dat de vertalers van TechText goed op de hoogte zijn van de specialistische Adobe-terminologie en ons uitgebreide productportfolio. Daarnaast zijn we erg te spreken over de snelheid van TechText en de kwaliteit van de geleverde vertalingen. Bovendien verloopt de samenwerking bijzonder prettig en doet TechText altijd zijn uiterste best het werk op tijd af te krijgen, ook in het geval van spoedklussen. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat we erg tevreden zijn over TechText. Voor ons een prima basis voor verdere samenwerking."