bekijk de site in het Nederlandsview site in English

e x p e r t s     i n     t a a l     e n     c o m m u n i c a t i e

Portfolio
Contact
TechText B.V.
Weteringschans 110
1017 XS Amsterdam

Tel  020 531 0401
Mob 0653 257 846

info@techtext.nl

Klantcase Info Support

Klantcase Info Support


Info Support bedient vanaf zijn oprichting in 1986 - hetzelfde jaar als waarin TechText is opgericht - een groot aantal opdrachtgevers als het gaat om het ontwikkelen en beheren van innovatieve en solide softwareoplossingen. De werkwijze van Info Support kenmerkt zich door vier kernwaarden: soliditeit, integriteit, vakmanschap en passie. De samenwerking tussen Info Support en TechText gaat terug tot 2001. In eerste instantie betrof het daarbij alleen vertaalwerkzaamheden. Vanaf 2009 is TechText ook verantwoordelijk voor het schrijven van uiteenlopende teksten zoals websitecontent, referentieverhalen, aanbestedingsdocumenten en beschrijvingen van diensten en producten. Info Support is erg te spreken over de kwaliteit van de opgeleverde producten, de technische kennis van de TechText-medewerkers en de snelheid en flexibiliteit waarmee opdrachten worden aangepakt. Met andere woorden: een samenwerking om zeker te continueren!
 
info support
Erika Grotens is binnen de afdeling Sales Support & Marketing van Info Support werkzaam als marketeer. Zij is in die functie verantwoordelijk voor een groot deel van de contacten met TechText. Erika vertelt hoe de samenwerking tot stand is gekomen: "De eerste contacten tussen TechText en Info Support stammen uit het jaar 2001. In die tijd bestond de dienstverlening van TechText aan ons alleen uit het vertalen van teksten van het Engels naar het Nederlands en andersom. Na verloop van tijd ontvingen we een klantenmailing met daarin een overzicht van de complete dienstverlening van TechText, inclusief de verschillende schrijfactiviteiten. Aangezien we op dat moment net op zoek waren naar een nieuwe partner voor onze teksten, hebben we TechText een pilotproject laten uitvoeren. Dat beviel dermate goed dat we TechText vanaf die tijd inhuren als leverancier van een breed scala aan commerciële tekstuitingen."
 

Technische kennis en snelheid

Om wat voor soort teksten gaat het daarbij precies? Erika licht toe: "Denk bijvoorbeeld aan teksten voor onze website, voor referentieverhalen en voor beschrijvingen van specifieke aspecten van onze diensten en producten. Vaak komen dat soort teksten tot stand na een interview dat TechText houdt met een van onze opdrachtgevers of met een of meer materiedeskundigen binnen onze eigen organisatie. En daarnaast is TechText in voorkomende gevallen nog steeds verantwoordelijk voor onze vertaalwerkzaamheden."

Hoe bevalt de samenwerking? Erika daarover: "Wat ik positief vind aan TechText is dat de schrijvers beschikken over de technische kennis die noodzakelijk is om goede teksten te produceren over onze vaak toch specialistische dienstverlening. Dat is voor ons ook echt een voorwaarde om überhaupt met een bureau in zee te gaan. Die kennis stelt TechText in staat snel hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Bovendien zijn wij daardoor minder tijd kwijt aan briefings. Daarnaast reageert TechText altijd uiterst flexibel op onze verzoeken voor nieuwe teksten en zijn gespreksafspraken snel gemaakt. En die snelheid blijft gehandhaafd als het gaat om het aanleveren van de uiteindelijke teksten, die bovendien van een goede kwaliteit zijn."

 

Grootschalig project

Op basis van die positieve ervaringen heeft Info Support TechText onlangs ook ingeschakeld voor een grootschaliger project. Erika vertelt: "Daarbij ging het om twee opeenvolgende fasen van een grote aanbestedingsprocedure. In het verleden kostte het ons zelf vaak moeite om de technische inhoud daarvan te vertalen naar de context van de opdrachtgever. Op basis van interviews met onze materiedeskundigen is TechText er in geslaagd complexe materie op een heldere en transparante manier te beschrijven. Een aanpak die zeker niet zonder resultaat is gebleven. Al met al zijn we bij Info Support erg tevreden over de kwaliteit van dienstverlening van TechText en zijn we zeker van plan de samenwerking in de toekomst voort te zetten!"